Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Αρθρα μου απο frikipaideia #1:Bleach

Θα βρειτε το αρθρο εδω

Το Bleach είναι δημιούργημα του Ιάπωνα συγγραφέα Tite Kubo κι είναι στην ουσία η αυτοβιογραφία του συγγραφέα με την μορφή μυθιστορήματος.Στο βιβλίο ο συγγραφέας αναφέρεται στον εαυτό του ως Kurosaki Ichigo, όπου Ichigo σημαίνει φράουλες ,που ο συγγραφέας τις αγαπά ιδιαίτερα καθως τρεφόταν αποκλειστικά με αυτές κατά την διάρκεια που είχε εγκλωβιστεί στο ψυγείο του.Στο βιβλίο ο συγγραφέας αναφέρεται και στην Ιαπωνική επαναστατική οργάνωση Gotei 13 στην οποία ο ίδιος δεν ήταν μέλος αλλά είχε στενές σχέσεις μαζί της και πολλές συνεργασίες σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Σκοπός της Gotei 13 ηταν η απελευθέρωση της Ιαπωνίας απο την τυραννική εξουσία της άρχουσας αστικής τάξης (arrancar στα Γιαπωνέζικα) και αποσκοπούσε στην εδραίωση των αρχαίων πορνοστάρ.

Τεχνικες του Tite

Επειδη ο Tite ειχε αλτσχαΐμερ οταν έγραφε το βιβλιο του και δεν θυμωταν αν ειχε γραψει καποιες λεξεις το βιβλίο του παρουσιαζει την γνωστη τεχνική που γραφεις οποιες λεξεις σου ερχονται στο μυαλο και δημιουργεις μια καινούργια π.χ. χιριουγκεκιζοκουσιντενραιχο που σημαινει οτι ενας τυπος που τον λενε Χιριου ήταν ξάδερφος(cousin) το Tite και φόραγε τάνγκα .

Υπόθεση βιβλίου

Ο Ichigo (δηλαδη ο Tite Kubo) γεννιέται στην ιαπωνική Karakura (καρικατούρα ελληνιστι) έχοντας την ιδιότητα να βλέπει φαντάσματα εκτος απο το φάντασμα της όπερας και τον Μητσοτάκη. Λογω της ιδιαίτερης προτίμησής του στο σουτζούκι του Μαθιού,οταν ενα τετοιο σουτζούκι πάρθηκε από εναν ρουφιάνο (hollow στα ιαπωγγλικά) τον κυνηγησε και μονομάχησε μαζι του με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε shinigami (καταζητούμενο). Κηνυγημένος πια από ανθρώπους και φαντάσματα βρίσκει καταφύγιο στην soul society μαζί με τη μικρή Λουκία (Kuchiki Rukia), οπου και έρχεται σε επαφη για πρώτη φορά με την Gotei 13 και με το 313 του Donald Duck. Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά μέσω των Ιαπωνικών αστυνομικών δελτίων εγκλήματος και καιρού.Στο προσεχές μέλλον ο Tite Kubo και κυκλοφορήσει τον δεύτερο τόμο του βιβλίου με τίτλο "Bleach:The Return of the Jell" που θα εξιστορεί την συνέχεια της ιστορίας όταν έρθει για πρώτη φορα σε επαφή με arrancar που κατέχει το "άγγιγμα του χοτ-ντογκ" λόγω της χρόνιας του αλληλεπίδρασης με έναν Ιριδιζων ζελες.

Είπαν για το Bleach

“Μα τι γράφω ο πούστης;!”

- Ο Tite Kubo για το Bleach
“Αφου ούτε τρώγεται ούτε εχει συνταγές δεν με ενδιαφέρει.”

- Κώστας Καραμανλής για το Bleach
“Αντικατοπτρίζει την ανησυχία του συγγραφέα για τα σύγχρονα οικολογικά προβλήματα.”

- ένας μεθυσμένος για το Bleach
“Κριτικάρει οξύτατα το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι των φαντασμάτων σε σχέση με τις σύγχρονες επιρροές της rock μουσικής.”

- Μπαμπινιώτης για το Bleach
“Αφου δεν το έφραψα εγώ δεν λέει.”

- Πάολο Κοέλιο για το Bleach
“Μιλάνε όλοι μιλάν κι οι Kόλ(ι)οι!”

- Tite Kubo για τον Παολο Κοέλιο
“Στο ψυγείο είχε μόνο φράουλες ή και σαντυγί;”
~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ για το Bleach
Έχει και σαντιγί παιδί μου

κάποιος για τον όσκαρ ουάϊλντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου